Artikel Spine Journal

Ik ben co-auteur van een gepubliceerd wetenschappelijk artikel. Dit artikel werd gepubliceerd in het gerenommeerde Internationale tijdschrift ‘Spine’.

In dit artikel werden de variaties en determinanten onderzocht van de ziekenhuiskosten van gehospitaliseerde patiënten met een lumbale radiculopathie die een spinale operatie ondergingen.

schermafbeelding-2018-11-04-om-18.30.41

Men kwam tot de conclusie dat de kosten gerelateerd aan het verblijf 53% van de totale ziekenhuiskosten bedroegen, waarbij 18% van de kosten werden ingezet voor de operatie. Patiënten met een gemiddelde/ernstige SOI (= severity of illness) hadden 44% hogere ziekenhuiskosten vergeleken met patiënten met een lage SOI. Bij de aanwezigheid van comorbiditeiten voor opname resulteerde in 46% hogere kosten (p=.03). Spoedoperaties gaven 73% hogere kosten in vergelijking met electieve operaties (p<.001). Patiënten met een spinale fusie hadden 211% hogere ziekenhuiskosten vergeleken met patiënten die niet deze interventie ondergingen (p<.001).  

Linkhttps://journals.lww.com/spinejournal/Abstract/publishahead/Determinants_And_Variations_of_Hospital_Costs_In.94915.aspx

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search